Kennemerstrand.nl
Nieuwsgroep
Natuurbescherming
Steun
Excursies en zo

Vogelexcursie Haarlemmerhout

Zondag 27 maart 2011: In het vroege voorjaar zijn de bomen in de Haarlemmerhout nog tamelijk kaal. Dat is ideaal om de vogels die in dit oude stadsbos voorkomen goed te kunnen bekijken en te beluisteren. Grote kans dat u winterkoning, roodborst, allerlei soorten mezen en andere bosvogels zult ontmoeten. De excursie staat onder leiding van Niko Buiten, en is geschikt voor beginners en geïnteresseerde kinderen. Duur van de excursie is ongeveer 1,5 uur. Verzamelen om 7.30 uur bij het pannenkoekenhuis bij het hertenkamp. Voor verdere inlichtingen en opgave: Niko Buiten (023-5403266).

 

Broedvogelexcursie Kennemerstrand

Zondag 8 mei 2011: Het Kennemerstrand is internationaal bekend vanwege de bijzondere vegetatie die er voorkomt. Maar ook de vogelbevolking mag er zijn. Zo broedt er ondermeer de Blauwborst (zie foto). Vandaag bezoeken we onder leiding van Niko Buiten het gebied om te zien en horen welke broedvogels er voorkomen. De excursie is geschikt voor beginners en geïnteresseerde kinderen. Niko inventariseert de broedvogels van het gebied. Verzamelen om 10.00 uur bij Paviljoen Nova Zembla (noordzijde Kennemermeer). Inlichtingen en opgave: Niko Buiten (023-5403266).

Blauwborst

Foto: Ger Tik/Landschap Noord Holland.

 

Plantenexcursie Kennemerstrand  

Zondag 24 juli 2011: Als vervolg van de vogelexcursie in mei op het Kennemerstrand is er vandaag op het Kennemerstrand een excursie waarin de planten centraal staan.Het Kennemerstrand is de soortenrijkste natte duinvallei van de vaste landsduinen in Nederland. Te zien zijn Parnassia (zie foto), het bekende symbool van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, en tal van andere bijzondere planten. Verzamelen om 10.00 uur bij Paviljoen Nova Zembla (noordzijde Kennemermeer). Inlichtingen en opgave: Niko Buiten (Floron-excursieleider), telefoon 023-5403266. Doe stevige schoenen aan. De duur van de excursie is ongeveer twee uur (wanneer daaraan behoefte bestaat kan de excursie worden verlengd). Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Parnassia

Foto: Niko Buiten.

 

Natuurwerkdag Kennemerstrand

Zaterdag 5 november 2011: Vandaag is de werkdag van de Vrienden van het Kennemerstrand op het Kennemerstrand. Enkele dagen voorafgaand aan de werkdag zullen de bijzondere delen van het gebied door professionals gemaaid worden. Op zaterdag 5 november zullen de Vrienden van het Kennemerstrand het maaisel bij elkaar harken en afvoeren. Neem laarzen, regenkleding, eten en drinken mee. Voor gereeedschap wordt gezorgd. We beginnen om 10.00 uur. Voor verdere inlichtingen: Niko Buiten (023-5403266).

Wanneer je op een andere dag op het Kennemerstrand in de natuur wilt werken kun je daarvoor het best de website van de Stichting Ecologisch Beheer te Haarlem raadplegen. In de herfst is deze natuurorganisatie verscheidene woensdagen op het Kennemerstrand werkzaam. Meld je aan via de website.

Harken tijdens natuurwerkdag

Foto: Niko Buiten.

 

Alle rechten voorbehouden